Grădinăritul în curte este mai mult decât o nevoie, este un mod de exprimare, o sărbătoare a fructelor și legumelor proaspete și delicioase cultivate cu transpirația și dragostea ta, care fac ca ceva să merite folosind propriile mâini. Ideea este că există foarte multe beneficii pentru construirea și întreținerea propriei grădini în curtea din spate. Iată primele cinci motive pentru care ai nevoie de un spațiu de grădinarit.
1. GRĂDINÂRITUL OFERĂ ALIMENTE SĂNĂTOASE LA BOTUL CALULUI
Primul și cel mai benefic motiv pentru a avea o grădină de legume este că oferă alternative reale și sănătoase la valul de alimente procesate pe care le experimentăm în lumea noastră modernă. Știm cât de mult urăști legumele fară gust.. În plus, vei avea controlul asupra pesticidelor, dacă există, pentru legumele tale și le poți pune pe masă direct atunci cand pofta ți-o cere.
2. ALIMENTELE DE ACASĂ IȚI ECONOMISC BANI GREI
Cu toții suntem familiarizați cu prețul ridicat al legumelor, uneori ajungând sa cheltuiești chiar peste 10Ron pe un kg de roșii, iar în plus daca acestea nu au nici gust, atunci ramâi și mai dezamagit.. Se pare că produsele alimentare continuă să se scumpească. Indiferent dacă este vorba de inflație, de giganții agro-economici care împing concurența locală, factorii de stres ai mediului sau alte motive, cu toții putem fi de acord că o călătorie la un aprozar nu este ceea ce a fost înainte. În plus, dacă dorești produse eco, va trebui să scoți și mai mult din buzunar. A avea o grădină de casă poate suplimenta cel puțin, dacă nu chiar înlocui, culoarul de produse la supermarketul din apropiere.
3. RELAX PSIHIC
Unul dintre cele mai întâlnite lucruri pe care le auzim de la oamenii care au o grădină de legume proprie este cât de mult se bucură de timpul personal care vine cu el. Timpul departe de notificările de pe Facebook, e-mailurile de afaceri și stresul constant din viață vor face minuni minții și corpului tâu. Este, de asemenea, un exercițiu de fitness excelent. Grădinăritul arde de obicei între 300-400 de calorii pe oră, implicând atât exerciții cardio, cât și exerciții aerobe, deci ai scâpat și de sală.
4. GRĂDINA ADUNĂ FAMILIA ÎMPREUNĂ
Frumusețea grădinăritului este că e minunată atât pentru timpul personal cât și pentru timpul în familie. Scoate copiii afară și arată-le cum să crească ceva pe care îl pot apoi mânca și de care să fie mândri. Se vor bucura de împlinirea de a gusta rezultatele muncii lor și vei obține împlinirea de a fi un părinte îndragit. Grădina de legume poate fi o experiență distractivă pentru întreaga familie!
5. CURTEA TA VA AVEA UN FACELIFT
Indiferent dacă cultivi castraveți, roșii, salată verde, varză, sau orice altă leguma – o grădină cu plante vii va face întotdeauna curtea ta mai frumoasă și mai elegantă. Cu certitudine te vei bucura de zilele de vară pe verandă, cu un pahar de limonadă în mână(poate chiar facută cu menta fresh din gradină), admirând grădina de dincolo de grătar.
Acum, că te-am ajutat să-ți proiectezi o imagine in minte, esti gata să începi? Ei bine, ia-ți mănușile de grădinărit și ține-te bine pentru că este o plimbare fară cale de întoarcere.
Lasă ceva timp ca natura să-și lucreze magia, iar apoi ultimul pas este să te bucuri de fructele muncii tale. Fii creativ în serile cu familia, fă o salată proaspată, plină de aromă și niște legume la grătar. Grădinăritul a trecut testul timpului din motive întemeiate: este sănătos și distractiv pentru toată lumea!
Succes!